De ANWB waarschuwt een zeer zware ochtendspits. Met name in Limburg, Oost-Gelderland en Noord-Brabant kunnen er problemen ontstaan; daar is vanavond nog veel sneeuw gevallen. Gemiddeld viel er tussen de 5 en 10 cm sneeuw, maar op sommige plaatsen is 30 cm gemeten.

Volgens de ANWB is er op de snelwegen wel overal gestrooid, maar is het zout niet goed ingereden door het weinige verkeer op zondag en in de nacht van zondag op maandag. Bovendien vriest het vannacht flink, wat de kans op gladheid vergroot.

Eigen wijk

Verder zal het voor automobilisten maandagochtend moeilijk zijn om de eigen wijk, dorp of stad uit te komen. In veel gemeenten wordt alleen op hoofdwegen sneeuw geruimd of gestrooid.

Zondagochtend leidde de sneeuw van zaterdagnacht tot flink wat problemen. De ANWB zegt dat automobilisten vooral moeite hadden om hellingen en bruggen op te komen.

Gemiddeld viel er tussen de 5 en 10 centimeter sneeuw, op sommige plaatsen is 30 centimeter gemeten.

In Rotterdam kwam het verkeer vannacht amper de Van Brienenoordbrug op. Ook op de A12 bij de Utrechtse Heuvelrug hadden automobilisten moeite met hellingen en fly-overs.

Deurrubbers

In Rotterdam reden bijna geen taxi's meer. De chauffeurs vonden het te gevaarlijk om de weg op te gaan. In Utrecht waren de bussen uitgevallen.

De Wegenwacht had het extra druk gehad met mensen die hun auto niet in konden. Door vorst en sneeuw waren deurrubbers en sloten vastgevroren.

STER reclame