Opstootjes bij Pegida-demonstratie in Utrecht

NOS/Harrie van Veen

Bij een betoging van de anti-islamitische organisatie Pegida in Utrecht is het onrustig geweest. Vrijwel direct na het begin braken er opstootjes uit toen tegendemonstranten in de buurt van de Pegida-bijeenkomst kwamen. Twee mensen zijn opgepakt. 

Voor- en tegenstanders hadden allebei zo'n 75 man op de been gebracht en kwamen tegenover elkaar te staan op het Vredenburg, in het centrum van de stad. Tegendemonstranten maakten de Pegida-aanhangers uit voor nazi's.

Verslaggever Trudy van Rijswijk zegt dat de opstootjes op verschillende plekken op het plein uitbraken. "Tientallen ME'ers stonden opgesteld om de rust te bewaren."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Opstootjes bij demonstratie Pegida

De demonstranten werden toegesproken door Lutz Bachmann, een van de leiders van Pegida. Hij sprak over de gevaren van de islam en de toestroom van vluchtelingen. 

Rond 15.30 uur was de rust weer enigszins hersteld, zegt de politie, die zijn handen vol had om de groepen gescheiden te houden. 

1/7Betogers tegen de Pegida-demonstratie in Utrecht ANP
2/7 ANP
3/7Opstootjes kort na het begin van de Pegida-demonstratie NOS/Trudy van Rijswijk
4/7De politie houdt anti-Pegidademonstraten tegen ANP
5/7De politie verbiedt tegendemonstranten de toegang tot Vredenburg NOS/Trudy Rijswijk
6/7Pegidaleider Lutz Bachmann spreekt de betogers toe ANP
7/7ME sluit Vredenburg af NOS/Harrie van Veen

STER Reclame