Jorien ter Mors is dit seizoen weer te zien bij het shorttracken en langebaanschaatsen ANP
NOS Sport Schaatsen Shorttrack

Ter Mors blijft shorttrack en langebaan combineren

Jorien ter Mors heeft na een seizoen afwezigheid de draad bij het schaatsen weer opgepakt. De olympisch kampioene op de 1.500 meter gaat komende winter shorttrack en langebaanschaatsen weer combineren.

Ter Mors ontbrak afgelopen winter op de schaatsbaan, omdat ze overtraind was. "Ik ga voor de combinatie", zei ze vrijdag in de aanloop naar het schaatsseizoen. "Ik ben er echter nog lang niet. Ik moet goed luisteren naar mijn lichaam", zei de schaatsster die onlangs in Enschede al trainingswedstrijden op de 500 en 1.000 meter afwerkte.

WK afstanden

Ter Mors, die dit seizoen voor team Afterpay schaatst, staat de komende tijd voor enkele keuzes. Eind oktober staan in Enschede kwalificatiewedstrijden voor de World Cup langebaan op het programma, terwijl op hetzelfde moment in Montreal de eerste wereldbeker shorttrack wordt gehouden.

Geen verloren jaar

Dat ze een jaar afwezig had, betekent niet dat Ter Mors dat achterliggende periode beschouwt als een verloren jaar. "Ik heb veel nieuwe dingen gedaan en veel geleerd. Ik ben blij dat ik er een jaar tussenuit ben geweest. Ik heb rust in mijn hoofd en dat is ook belangrijk"', keek ze terug naar de schaatsloze periode. 

Ter Mors heeft de draad weer opgepakt

Ter Mors heeft ervoor gekozen in Enschede te schaatsen. Later in het seizoen (februari) geeft ze ook de WK afstanden (langebaan) de voorkeur boven de wereldbekerwedstrijd shorttrack in Dordrecht. "Ik ga per keer bekijken wat ik doe. Bij shorttrack staat dit seizoen de WK in Zuid-Korea centraal." Dat WK wordt in maart gehouden.

Puzzel

Ter Mors wil rustig toegroeien naar haar oude vorm. "Als je zes, zeven maanden helemaal niets hebt gedaan, moet je zorgen dat je fit wordt. Dat is een lang traject. Ik ben weer op nul begonnen, op het niveau waar ik tien jaar geleden ook stond. Dan moet je wijs zijn, want terugkomen is dan één grote puzzel."

STER reclame