Daniel Sprong verloor tijdens zijn debuut met 3-0 AFP

Daniel Sprong heeft zijn debuut gemaakt in de National Hockey League, de Noord-Amerikaanse professionele ijshockeycompetitie. De 18-jarige geboren Amsterdammer ging met zijn ploeg Pittsburgh Penguins met 3-0 onderuit bij Dallas Stars.

De Nederlandse tiener, die in totaal negen minuten op het ijs stond, is de eerste Nederlander sinds 1983 die in de NHL uitkomt. Ed Kea maakte 32 jaar geleden zijn opwachting voor St. Louis Blues.

Sprong kon volgens zijn club niet wachten om zijn debuut te maken. "Sprong maakt zijn NHL-debuut vanavond. Hij was vanochtend 20 minuten te vroeg aangekleed voor zijn ochtendtraining. Een beetje enthousiast", liet Pittsburgh Penguins via het officiële Twitter-account weten.

Doelpunt

Ruim twee weken geleden maakte Sprong, die op zevenjarige leeftijd verhuisde naar Canada, al zijn eerste minuten in een oefenduel. Daarin liet hij zich direct zien en maakte hij een doelpunt en gaf hij een assist.

Bij de NHL Draft, gehouden in juni van dit jaar, werd hij als 46ste gekozen door de Penguins, die hem overnamen van collegeteam Charlottetown Islanders.

IJshockeytalent Sprong naar NHL-team Penguins Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame