1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Den Haag wil meer allochtone agenten

De Haagse politie wil discriminatie harder aanpakken. Zo moeten er meer niet-westerse agenten worden aangenomen, onder meer met de invoering van een quotum. Dat heeft burgemeester Van Aartsen bekendgemaakt, meldt Omroep West.

Verder moeten allochtone agenten vaker doorstromen naar hogere functies en worden aangiftes van discriminatie voortaan beter geregistreerd. "Daar willen wij prioriteit aan geven", zegt de burgemeester.

Volgens Van Aartsen is er behoefte aan diversiteit op politiebureaus in de Schilderswijk.

Stageplekken

Afgelopen zomer braken na de dood van arrestant Mitch Henriquez rellen uit in de Schilderswijk. Relschoppers klaagden over het harde optreden van de politie en discriminatie door agenten.

Tijdens de rellen haalde de gemeente de banden aan met een groep jongeren die zich voor de wijk inzette. De gemeente vroeg hun of er iets voor ze kon worden gedaan. De jongeren kwamen toen naar voren met problemen bij het vinden van een opleiding of werk. Volgens de gemeente zitten in de Schilderswijk 2000 jongeren tot 27 jaar zonder baan.

Van Aartsen kondigde vandaag aan dat de gemeente minstens 500 werkeloze jongeren uit de Schilderswijk en Transvaal voor het einde van volgend jaar aan een baan of opleiding wil helpen. Daar wordt 1,2 miljoen euro voor uitgetrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl