NOS
NOS Nieuws

Schoner en goedkoper reizen met het Low Car Diet

Een maand lang zo veel mogelijk ‘schone’ kilometers afleggen voor het werk. Dat is de uitdaging die zeventien bedrijven in Nederland aangaan met het 30 dagen Low Car Diet, een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda. Het doel is werknemers te laten ontdekken dat het dagelijkse woon-werkverkeer schoner, goedkoper en gezonder kan.

Volgens initiatiefnemer Geert Kloppenburg gaat 90 procent van de mensen in de zakelijke markt met een benzine-auto naar het werk. "Met het Low Car Diet willen we mensen stimuleren te kiezen voor andere, schonere vormen van vervoer."

Met alternatieven als thuiswerken, fietsen, lopen, elektrisch vervoer, openbaar vervoer of deelauto’s kunnen deelnemende bedrijven hun vervuilende autokilometers drastisch terugbrengen. Via een online programma wordt het reisgedrag van de werknemers een maand bijgehouden. Het bedrijf dat het meest bespaard heeft, is op 8 november winnaar van het Low Car Diet 2015.

Bij pensioenuitvoerder PGGM in Zeist was vanmiddag de aftrap van het Low Car Diet , dat morgen op de Dag van de Duurzaamheid officieel begint.

De aftrap van het Low Car Diet in Zeist

Minder dan 1 procent van de auto's in Nederland rijdt elektrisch.

Mobiliteit zorgt voor 23 procent van de CO2-uitstoot in Nederland. Zo’n 73 procent van de kilometers die we jaarlijks afleggen doen we met de auto, tegenover 13 procent met het openbaar vervoer.

Volgens Urgenda is er bij het Low Car Diet van vorig jaar gemiddeld 40 euro per deelnemer bespaard. Werknemers reisden 30 procent schoner en bewogen 16 procent meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl