ANP

Koninklijk paar bezoekt Limburgse mijnstreek

time icon

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten vandaag Kerkrade, Heerlen en Sittard-Geleen. Het is vijftig jaar geleden dat werd aangekondigd dat de mijnen zouden sluiten. Daarom blikt de Limburgse mijnstreek onder de noemer van Het Jaar van de Mijnen terug. 

In Kerkrade stonden de koning en koningin stil bij mijnwerkersmonument d'r Joep en op het Museumplein verrichtten ze de officiële opening van drie musea, die eind oktober opengaan voor het publiek.

Hoe het er vroeger aan toeging in de mijnen en wat het werk voor gevolgen had voor hun gezondheid, kreeg het koninklijk paar bij Schacht Nulland in Kerkrade te horen van oud-mijnwerkers.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/4 Koningspaar bezoekt mijnstreek
2/4 De koempels in afwachting op de Markt in Kerkrade ANP
3/4 Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens het bezoek aan Schacht Nulland in Kerkrade ANP
4/4 Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bij aankomst in Kerkrade ANP

In Heerlen en Geleen werd vooruitgekeken naar de toekomst van de voormalige mijnstreek. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek met onder meer ondernemers van bedrijven die hun wortels hebben in het mijnverleden.

STER Reclame