Pro Shots/Juan Flor
NOS Voetbal

Messi hangt toch gevangenisstraf boven het hoofd

Lionel Messi moet zich toch voor de rechter verantwoorden vanwege mogelijke belastingfraude. Dat heeft het hooggerechtshof in Barcelona bekendgemaakt. De stervoetballer staat nu alsnog samen met zijn vader Jorge Messi terecht.

Eerder oordeelde het Spaanse Openbaar Ministerie nog anders. Messi kon niet weten van de fraude omdat het zijn vader was die zijn zakelijke belangen behartigt. Die zou gefraudeerd hebben met de belasting rond het portretrecht van zijn zoon. Justitie wilde de voetballer vrijuit laten gaan, maar daar was het hooggerechtshof het niet mee eens.

Belastingparadijzen

De landsadvocaat van Spanje (namens de Spaanse Belastingdienst) liet het er niet bij zitten en hield vast aan zijn beschuldiging. Hij zegt dat Lionel Messi zich had moeten verdiepen in het feit dat veel van zijn inkomsten via verschillende kleine bedrijfjes werden geloodst in ‘belastingparadijzen’ als Uruguay en Belize. Vader en zoon worden nu verdacht van drie zaken die speelden tussen 2007 en 2009 waarbij de Spaanse schatkist voor 4,1 miljoen euro aan inkomsten misliep.

De landsadvocaat wil dat Lionel Messi 22,5 maand de cel in gaat. Bij een straf van minder dan twee jaar hoef je in Spanje niet de cel in wanneer je geen stafblad hebt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl