Michael van Praag in gesprek met Danny Blind, de bondscoach van het Nederlands elftal

'Schorsing Platini biedt kansen voor Van Praag'

De voorlopige schorsing van Sepp Blatter en Michel Platini bij de FIFA maakt wellicht de weg vrij voor Michael van Praag om een gooi te doen naar het voorzitterschap bij de Europese voetbalbond UEFA.

"Het wordt vooral interessant wat er bij de UEFA gebeurt. Nemen zij de schorsing van Platini over?", vraagt Edwin Schoon, die zich namens de NOS heeft gespecialiseerd in de dossiers rondom de FIFA en Blatter, zich af. "Blijft hij daar voorzitter?"

Schoon denkt dat Van Praag, nu vice-voorzitter van de UEFA, best op de stoel van Platini wil plaatsnemen. "Hij heeft daar nog wel interesse in. Hij deed al een gooi naar het FIFA-voorzitterschap, maar de hoogste baas worden in het Europese voetbal, is natuurlijk ook heel interessant."

Uniek

Het was volgens Schoon aftellen voordat de FIFA actie ondernam tegen Blatter en Platini. "De eigen ethische commissie schorst de voorzitter en het eigen bestuurslid, dat is eigenlijk nog nooit gebeurd. Uniek."

De KNVB laat in een reactie weten zich de komende periode met collegavoetbalbonden te beraden op vervolgstappen na de ontstane situatie bij de FIFA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl