NOS Nieuws

'Drugsbende opgerold dankzij usb-stick Gwenette Martha'

Justitie in België heeft een groot cocaïnenetwerk opgerold. De afgelopen weken werden negen verdachten gearresteerd. Een aantal van hen werkte in de haven van Antwerpen. Morgen geeft het Openbaar Ministerie in Antwerpen een persconferentie over de operatie.

Volgens Belgische media kwam de zaak aan het rollen door een usb-stick die werd gevonden in de broekzak van topcrimineel Gwenette Martha die in mei 2014 in Amstelveen werd geliquideerd.

Die liquidatie was het gevolg van een ripdeal in de haven van Antwerpen door een bende onder leiding van Martha. De cocaïne was van een rivaliserende bende van vooral Marokkaanse Amsterdammers. Die ripdeal in 2012 wordt gezien als het startpunt van een hele serie liquidaties, onder meer de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt.

Sporttassen

De verdachten die nu in België zijn opgepakt, zouden Nederlandse criminelen hebben geholpen bij het ophalen van cocaïne uit de Antwerpse haven. De twee hoofdverdachten zouden beruchte figuren uit de drugswereld zijn.

De bende verdiende flink aan de drugshandel. Ze voerden meer dan 500 kilo cocaïne in. Bij een havenarbeider, die 'de penningmeester' wordt genoemd, werd in sporttassen meer dan een miljoen euro aan contant geld gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl