NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

Servie - Albanie gestaakt om drone

Het sportprogramma van de donderdag staat grotendeels in het teken van de laatste groepswedstrijden in de strijd om EK-kwalificatie.

Er zijn nog twee speelrondes en 52 wedstrijden te gaan en die worden allemaal uitgesmeerd over de komende zes dagen.

Oranje komt zaterdag pas in actie tegen Kazachstan, dus vanavond kunt u uitkijken naar de topwedstrijden in groep D tussen Ierland en Duitsland en tussen Schotland en Polen.

Albanië op jacht naar primeur

Een ander belangrijk duel is dat tussen Albanië en Servië. De vorige ontmoeting tussen de twee landen werd vooral gekenmerkt door het drone-incident. Het leverde Servië, waar Dick Advocaat op dat moment bondscoach was, een reglementaire 3-0 nederlaag op.

Mocht Albanië het beladen duel winnen en Denemarken verspeelt punten tegen Portugal, plaatsen de Albanezen zich voor het eerst voor een EK.

In totaal zijn er acht wedstrijden vanavond, allemaal live te volgen in ons liveblog, op teletekstpagina 812 en via het matchcenter in Langs de Lijn.

Om 22.45 uur kunt u op NPO 3 de samenvattingen bekijken van alle duels, die rond die tijd ook terug te kijken zijn op NOS.nl.

Het programma van donderdag 8 oktober

Oranje op de voet gevolgd

Natuurlijk besteden de NOS ook aandacht aan de voorbereiding van het Nederlands elftal op het cruciale duel met Kazachstan.

In het Sportjournaal en Nieuwsuur brengen wij verslag uit van de verrichtingen van Danny Blind en zijn spelers.

Langs de lijn pakt uit

Naast het matchcenter staat Langs de Lijn ook stil bij een tentoonstelling over de historische Europese wedstrijd die Go Ahead Eagles in 1965 speelde tegen Celtic.

Daarnaast gaat verslaggever Corné Hendriks op pad met Jong Oranje en blikt Floris van Hoorn samen met Rob Bontje vooruit op het EK volleybal in Bulgarije.

WK boksen

Bokser Enrico La Cruz verloor woensdag op de WK van de wereldkampioen van 2009 maar vandaag heeft Nederland weer twee troeven in de ring. Max van der Pas neemt het in de achtste finales van de klasse tot 75 kilogram op tegen Egyptenaar en Afrikaans kampioen Hosam Abdin.

Roy Korving, die in de eerste ronde een bye had, komt in de tweede ronde van de klasse tot 91 kilogram uit tegen de Let Nikolais Grisunins. Peter Müllenberg (tot 81 kilogram) komt vrijdag pas voor het eerst in de ring.

De uitzendingen van donderdag

Tijd Programma Medium
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.45 uur EK-journaal NPO 3 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl