NOS Voetbal

Woordvoerder Blatter: vandaag besluit over schorsing

'Kans is groot dat Blatter geschorst wordt'

De dagen van Sepp Blatter als FIFA-voorzitter lijken geteld. De ethische commissie van de FIFA beslist vandaag of de Zwitser wordt geschorst naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij een miljoenenbetaling aan UEFA-voorzitter Michel Platini.

Dit bevestigt de persoonlijk woordvoerder van Blatter aan de NOS.

De voorzitter van de ethische commissie Hans-Joachim Eckert moet de straf nog definitief bekrachtigen, maar Eckert's adviseurs stellen voor dat Blatter voorlopig uit zijn functie wordt ontheven. Eckert wijkt normaal gesproken niet af van de strafvoorstellen van de ethische commissie.

De schorsing zou dan van kracht zijn zolang het onderzoek van het Zwitserse Openbaar Ministerie nog niet is afgerond. Blatter is formeel nog de voorzitter zolang het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond geen opvolger voor hem heeft gekozen. Die verkiezing staat voor 26 februari gepland.

En Platini?

Er worden ook vraagtekens gezet bij de positie van de voorzitter van de UEFA, Michel Platini. Volgens het Duitse dagblad Die Welt hangt ook hem een schorsing boven het hoofd.

De persoonlijke advocaten van Blatter bevestigen dat er nog geen straf is uitgesproken tegen de FIFA-voorzitter. "We hadden verwacht dat de ethische commissie iets zou willen horen van de voorzitter en zijn raadsman, en het bewijsmateriaal goed zou bestuderen, voor er een voorstel tot een disciplinaire straf wordt gedaan", aldus advocaat Richard Cullen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl