Van der Steur en Dijkhoff op het Binnenhof ANP

Minister Van der Steur en staatssecretaris Dijkhoff gaan hun taken herverdelen. Dat zei minister Van der Steur in een debat in de Tweede Kamer. Aanleiding is "de voortdurende uitdaging op het gebied van de vluchtelingen".

Hoe de nieuwe taakverdeling op het ministerie van Veiligheid en Justitie eruit komt te zien, is nog niet duidelijk. Van der Steur zei al wel dat hij op een aantal terreinen taken van de staatssecretaris zal overnemen en dat het dan bijvoorbeeld gaat om privacy- en gegevensbescherming. 

De minister stuurt later deze week een brief aan de Tweede Kamer met meer informatie. 

Oranje 

Staatssecretaris Dijkhoff heeft op dit moment zijn handen vol aan het asielbeleid. Gisteravond werd zijn auto belaagd door boze inwoners van het Drentse Oranje, die geen extra asielzoekers in het dorp willen opnemen.

Daarnaast gaat hij onder meer over de reclassering, kansspelen, rechtsbijstand, gevangenissen en adoptie. 

Verder heeft hij bij zijn aantreden in maart als extra verantwoordelijkheid cybercrime en internetveiligheid in zijn portefeuille gekregen. Eerder lag die bij de minister, maar Dijkhoff heeft van huis uit een band met dit onderwerp. Hij was eerder eigenaar van een adviesbureau op het gebied van juridische en ict-zaken.

De minister gaat nu onder meer over het Openbaar Ministerie, de politie, de rechterlijke macht, terrorismebestrijding en de nationale veiligheid. 

Van der Steur: afspraken over herverdeling portefeuilles

STER reclame