ANP
NOS NieuwsAangepast

Student opgepakt voor bedreiging Universiteit Leiden

De politie heeft vannacht een 21-jarige man uit het Zuid-Hollandse Valkenburg aangehouden voor de bedreiging via internet aan het adres van de Universiteit Leiden. De verdachte is een student van de universiteit. Hij liet op internet weten dat er een schietincident zou komen bij de Leidse instelling.

De universiteit werd gisteren tot twee keer toe bedreigd. Later op de middag was de universiteit ook doelwit van een cyberaanval waardoor bijna alle websites van de onderwijsinstelling onbereikbaar waren. De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen de bedreigingen en de cyberaanval.

De 21-jarige student werd vannacht om 00.30 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Dat was het resultaat van een groot onderzoek dat de politie meteen na de dreiging was begonnen.

Gisteren bewaakte de politie uit voorzorg urenlang alle panden van de universiteit nadat op internet was gedreigd met een schietpartij. Die bedreiging werd geuit via het internationale webforum 4Chan.

De gebouwen van de universiteit zijn vandaag weer gewoon opengegaan. Rector magnificus Carel Stolker bracht vanmorgen personeel en studenten op de hoogte van de aanhouding. "We zijn opgelucht dat het bij een dreiging is gebleven", schrijft hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl