EPA

Rusland heeft zware bombardementen uitgevoerd op Hama en Idlib, zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Beide plaatsen liggen in een gebied dat in handen is van gematigde oppositiegroepen en waar terreurgroep IS niet of nauwelijks actief is.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten spreekt van een "zware golf van Russische luchtaanvallen" die vanmorgen vroeg in de provincie Hama en aangrenzende gebieden in de provincie Idlib plaatsvonden.

Vrijgegeven screenshot van aanvallen door Russische regering AFP

Volgens de monitorgroep werden de luchtaanvallen op vier locaties ondersteund door zware bombardementen met grondraketten in dit gebied in het noordwesten van Syrië. Die aanvallen zouden zijn uitgevoerd door grondtroepen van het leger van president Assad.

Irritatie

Moskou besloot vorige week om zich actief in de militaire strijd in Syrië te mengen. Tot grote irritatie van de coalitie van westerse landen hebben de Russen tot nu toe nauwelijks doelwitten van IS onder vuur genomen en lijken de aanvallen er vooral op gericht om president Assad, bondgenoot van Rusland, steviger in het zadel te krijgen.

STER reclame