NOS Nieuws

11-jarige opgepakt voor moord om puppy's

In het plaatsje White Pine in de Amerikaanse staat Tennessee heeft een jongen van 11 een 8-jarig meisje doodgeschoten. Volgens de lokale autoriteiten vermoordde de jongen het meisje omdat hij haar puppy's niet mocht zien. Hij is aangeklaagd voor moord. Een rechter bepaalt 28 oktober of hij als minderjarige of als een volwassene wordt berecht.

De jongen was met drie buurmeisjes aan het praten op een woonwagenkamp in White Pine. Hij vroeg een van de meisjes of hij haar twee jonge hondjes mocht zien, maar zij wilde dat niet. Hij pakte daarop het jachtgeweer van zijn vader en schoot het meisje neer. Ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Schoolgenootjes

In het stadje, waar zo'n 2200 mensen wonen is geschokt gereageerd op de moord. De dader en het slachtoffer zaten bij elkaar op school. Volgens het hoofd van de school zal het leven op zijn school nooit meer hetzelfde zijn.

De moeder van het overleden meisje heeft tegen lokale media gezegd dat er al eerder problemen waren tussen haar dochter en de jongen die haar heeft doodgeschoten. Hij zou haar al langere tijd gepest hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl