De Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders ANP

Na hoogoplopende ruzies in het gemeentebestuur van Bloemendaal moest de burgemeester aftreden. Zijn opvolger hield het niet lang vol. Nu is het aan burgemeester Schneiders van buurgemeente Haarlem om orde op zaken te stellen in Bloemendaal. 

Schneiders is door commissaris van de koning Johan Remkes aangesteld als interim-burgemeester. Hij moet een einde maken aan langlopende vetes in de gemeenteraad van Bloemendaal. Het gemeentelijke bestuur lijkt volgens RTV Noord-Holland steeds meer op een wespennest. Twee weken geleden legde interim-burgemeester Aaltje Emmens haar functie neer vanwege de sfeer in de gemeenteraad. "Ik kan hier niet functioneren", zei ze direct na haar opstappen.

Eerder dit jaar moest burgemeester Ruud Nederveen samen met een wethouder het veld ruimen na heftige ruzies in de raad. Inzet van de conflicten is een kwestie rond landgoed Elswoutshoek, waar de eigenaren graag willen bouwen. Zij beschuldigen de gemeente ervan dat die hun plannen traineert.

Voormalig burgemeester Nederveen van Bloemendaal ANP

Schneiders blijft aan als burgemeester van Haarlem. Ook in die gemeente is het onrustig. Zo kreeg de burgemeester in juni persoonsbeveiliging nadat zijn auto in brand werd gestoken. 

STER reclame