De lichtreclame van het circus verdwijnt in een vrachtwagen Pauline Broekema / NOS

Fiscus vraagt faillissement circus Herman Renz aan

time icon Aangepast

De Belastingdienst heeft het faillissement aangevraagd van circus Herman Renz. Vanochtend legde de fiscus beslag op de eigendommen van het circus. Volgens circusdirecteur Milko Steijvers kwamen een paar deurwaarders langs.

Het circus zit in financiële problemen door tegenvallende bezoekersaantallen en gestegen kosten. Vorige maand kreeg het circus een maand uitstel om een belastingschuld van 130.000 euro te betalen. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Belastingdienst ontruimt circus Renz

De inval van de Belastingdienst komt onverwacht voor Steijvers. "Vanmorgen om 10.30 uur stonden er ineens vier deurwaarders voor de deur. Die kwamen om alles in beslag te nemen en af te voeren."

Er liepen nog acties om het circus te redden, zegt Steijvers. "We hadden fantastische vooruitzichten." Het circus gaat het niet meer redden, denkt hij. "Er is geen toekomst meer. Einde oefening." Als het circus failliet gaat, staan er 65 mensen op straat. 

Volgens een woordvoerder van de Belastingdienst had de fiscus geen andere keus dan beslaglegging. Hij wijst erop dat ook de nieuw gestelde deadline was verlopen. "En de schulden namen niet af, maar toe", zegt hij. "Dan moet je mensen tegen zichzelf in bescherming nemen."

De ingenomen spullen gaan nu naar een opslag. Als de rechtbank een faillissement uitspreekt, beslist een curator wat ermee zal gebeuren. 

STER Reclame