PSV maakt een ereronde in de Arena
NOS Voetbal

Pereiro bezorgt PSV dikverdiende winst op Ajax

PSV heeft de zestigste Amsterdamse editie van de eredivisietopper tegen Ajax met 2-1 gewonnen door twee goals van Gastón Pereiro. Dankzij de verdiende zege staan de Eindhovenaren nog maar twee punten achter op koplopers Ajax en Feyenoord.

Al snel kwam PSV op voorsprong dankzij Pereiro, de vervanger van Maxime Lestiënne, die wegens familieomstandigheden ontbrak. De Uruguayaan werd geen strobreed in de weg gelegd en maakte zijn eerste goal voor PSV.

Even later beleefde ook Amin Younes een primeur. Ongehinderd maakte hij met een gekruld schot zijn eerste doelpunt voor Ajax. Na dat wervelende begin bleef spektakel uit totdat PSV kort voor rust kansrijk was. Joël Veltman redde bij Jürgen Locadia's inzet en Riechedly Bazoer bij een kopbal van Jeffrey Bruma.

Top-5 eredivisie

1.Ajax8-19
2.Feyenoord8-19
3.Heracles Almelo8-18
4.PSV8-17
5.PEC Zwolle8-17
  • Pro Shots
    Gaston Pereiro maakt de winnende treffer
  • Pro Shots
    Gaston Pereiro viert zijn tweede treffer
  • Pro Shots
    Amin Younes krult de bal in de verre hoek voor Ajax

Vlammend

In de beginfase van de tweede helft domineerde PSV en ontsnapte Ajax toen Davy Pröpper met een schuiver de buitenkant van de paal raakte. Ajax moest het aanvankelijk hebben van counters, waarbij Younes en Viktor Fischer hoog over schoten.

Halverwege de tweede helft zetten de Amsterdammers even wat meer druk en was Fischer dicht bij de 2-1 met een vlammend schot tegen de paal. PSV pakte het initiatief snel terug en de winnende goal hing in de lucht.

Bij een inzet van Locadia hield Jairo Riedewald Ajax op de been, maar Pereiro hielp de Eindhovenaren wel aan de zege. Na goed voorbereidend werk van Jorrit Hendrix schoot hij op fraaie wijze raak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl