Willem Duivestein
NOS Nieuws

Aanrijding motoragent A15 was geen opzet

De vrachtwagenchauffeur die donderdag een motoragent aanreed wordt niet langer verdacht van poging tot doodslag. De agent ging bij het ongeval op de A15 onderuit en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het Openbaar Ministerie heeft de afgelopen dagen onderzoek gedaan. Daarbij zijn ook getuigen gehoord. Ook heeft de officier van justitie beelden van een automobilist bekeken die met een dashcam het ongeluk heeft gefilmd. Daaruit blijkt dat de vrachtwagenchauffeur de agent niet opzettelijk heeft aangereden.

Gisteravond is de 40-jarige vrachtwagenchauffeur vrijgelaten. Hij wordt nog wel verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval. De agent ligt nog ernstig gewond in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

Te zwaar beladen

De motoragent heeft de vrachtwagenchauffeur op de vluchtstrook aangesproken omdat hij vermoedde dat de vrachtwagen te zwaar beladen was. De chauffeur reed vervolgens achter hem aan naar een weegbrug. Op de snelweg reed de chauffeur de motoragent aan. Na het ongeluk reed de chauffeur volgens ooggetuigen door. Hij werd daarna door andere automobilisten klemgereden. Het Openbaar Ministerie kan dit niet bevestigen.

De motoragent zei eerder dat het om opzet ging. Na het onderzoek zegt het OM dat die verdenking niet overeind blijft. Vanwege de ernstige toestand waarin de agent verkeert, kon hij nog niet verder worden gehoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl