Bartholomew Ogbeche na zijn treffer

SC Cambuur pakt punt bij Roda JC

SC Cambuur wacht nog altijd op zijn eerste overwinning van het seizoen. Op bezoek bij Roda JC koesterden de Friezen lang een voorsprong, maar het werd 1-1.

Roda begon scherp aan de wedstrijd, drukte Cambuur ver naar achteren en halverwege de eerste helft was het dicht bij een treffer. Doelman Leonard Nienhuis, vervanger van de geschorste Harm Zeinstra, kon eerst met moeite een afstandsschot van Richmond Bokaye over de achterlijn werken en kort daarna liet hij de bal uit zijn handen glippen en schoot Rostyn Griffiths vervolgens maar net naast.

Cambuur was nog amper in het stuk voorgekomen, maar het kwam na een half uur wel op 1-0: Marvin Peersman kopte na een corner de bal bij de tweede paal terug voor het doel en Bartholomew Ogbeche frommelde de bal tegen het net. Vijf minuten later omspeelde Ogbeche bij een counter doelman Benjamin van Leer, maar de hoek was daarna te lastig om er 2-0 van te maken. Een uithaal van Bokaye, kort voor rust, kwam tot opluchting van Nienhuis terug van de paal.

Wonderschoon doelpunt Van Hyfte

Roda ging na rust onverdroten voort met de jacht op de gelijkmaker, al leverde al die ijver geen uitgespeelde kansen op. Bokaye probeerde het nog maar eens van afstand en Van Hyfte slaagde er even later met een slim hakballetje net niet in de Ghanees vrij voor de keeper te zetten.

De verdiende gelijkmaker kwam ook niet voort uit goed samenspel, maar was daarom niet minder fraai: een harde voorzet van links van Ard van Peppen werd door Van Hyfte ineens op zijn slof genomen en de bal zeilde met een curve de rechterbovenhoek in.

Bijna had Cambuur toch zijn eerste zege sinds april te pakken, maar na een fraaie aanval over diverse schijven schoot Xander Houtkoop op de paal.