Ouasim Bouy schreeuwt het uit na zijn doelpunt

PEC Zwolle derde na nipte zege in Tilburg

PEC Zwolle heeft zijn vijfde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Ron Jans won in Tilburg met 1-0 van Willem II, dat dit seizoen pas één keer drie punten pakte. De Zwollenaren staan nu derde achter Ajax en Heracles Almelo.

Beide ploegen waren in de openingsfase zoekende en probeerden het vooral met schoten van afstand. Zo stuitte Erik Falkenburg op doelman Mickey van der Hart en schoot Ryan Thomas aan de andere kant wild over.

Grote kansen

Na een klein halfuur kregen beide teams een enorme mogelijkheid. Na goed werk van Sheraldo Becker had Lars Veldwijk de bal voor het intikken, maar Kostas Lamprou redde bekwaam. Een minuut later ging Nick van der Velden alleen op Van der Hart af, maar de Zwolle-doelman had een prima redding in huis.

Vlak voor rust kwam Zwolle op gelukkige wijze alsnog op voorsprong. Ouasim Bouy haalde bij een vrije trap van ruim 25 meter hard uit en de bal vloog via het hoofd van invaller Guus Joppen in het doel.

Kostas Lamprou staat met zijn handen in de lucht

Reddingen Lamprou

In de tweede helft van het matige duel zocht Zwolle direct de aanval. De bezoekers zorgden ook voor het nodige gevaar, maar Lamprou hield Veldwijk, Becker en Thomas van scoren af.

Willem II, dat veel te slordig speelde en amper creativiteit toonde, zette pas in de slotfase echt aan. PEC kwam onder druk te staan en hield zonder al te veel problemen stand, al was Funso Ojo met een harde knal in blessuretijd nog dicht bij de gelijkmaker.