NEC feest met de supporters

NEC thuis ruim langs ADO Den Haag

NEC heeft dankzij een 4-1 thuiszege op ADO Den Haag aansluiting gekregen bij de subtop in de eredivisie. ADO is na een voortvarend begin van het seizoen nu al zes wedstrijden niet tot winst gekomen. De laatste Haagse overwinning dateert van 15 augustus toen bij FC Twente met 4-1 werd gewonnen.

NEC beleefde een droomstart. Er was nog geen twintig seconden gespeeld toen Aaron Meijers bij het eerste Haagse balcontact een eigen doelpunt maakte uit een voorzet van de op de linkervleugel doorgebroken Anthony Limbombe.

Onverwachte gelijkmaker

ADO, dat al sinds 28 september 2003 niet meer wist te winnen in Nijmegen, had moeite om zich te herpakken. Het kreeg geen uitgespeelde kansen, maar een standaardsituatie leverde wel de gelijkmaker op. Uit een hoekschop van Edouard Duplan kopte de mee opgekomen verdediger Vito Wormgoor raak.

Behalve de twee doelpunten bood de eerste helft weinig om van te genieten in De Goffert. Alleen Christian Santos was nog een keer kansrijk namens NEC, maar Meijers belette hem raak te koppen.

Aaron Meijers maakt een eigen doelpunt
    Vreugde bij spelers NEC

Santos steelt de show

Ook in de tweede helft lag de amusementswaarde aanvankelijk laag, maar de wonderschone 2-1 van Santos vergoedde veel. Uit een voorzet van Navarone Foor trof de Venezolaan doel met een prachtige omhaal.

De Hagenaars konden zich niet meer oprichten en werden nog getrakteerd op een Nijmeegs kwartiertje. In de laatste vijftien minuten trof Limbombe doel uit een door ploeggenoot Janio Bikel gemiste voorzet van Marcel Ritzmaier en maakte uitblinker Santos zijn tweede treffer. Ditmaal scoorde hij nadat de bal na een schot van Limbombe voor zijn voeten was gecaramboleerd.