Ruud Boymans verlaat geblesseerd het veld tegen Heracles Almelo.
NOS Voetbal

'Depressieve' Boymans bijna klaar voor concurrentiestrijd

Je zult maar Erik ten Hag heten, trainer zijn van FC Utrecht en beschikken over twee doelpuntenmachines. De ene spits vond in 23 eredivisieduels 15 keer het net. De andere loopt zelfs een-op-een: 9 goals in 9 wedstrijden. Dat zijn gemiddelden waarmee je kampioen wordt.

Alleen hebben Sébastien Haller en Ruud Boymans nog geen minuut samen in het veld gestaan. Maar dat moment komt steeds dichterbij.

Ik was zwaar depressief. Ik was niet leuk voor mijn omgeving.

FC Utrecht-spits Ruud Boymans

Op het moment van zijn blessure stond Boymans samen met Luc Castaignos tweede op de topscorerslijst van de eredivisie met negen doelpunten uit evenzoveel wedstrijden. Michiel Kramer leidde toen het schuttersklassement.

Laatstgenoemde speelt inmiddels bij Feyenoord en Castaignos maakt zijn doelpunten in de Bundesliga voor Eintracht Frankfurt. Boymans is al blij als hij eindelijk weer pijnvrij een wedstrijd kan spelen voor FC Utrecht. De vraag is alleen: wanneer?

Sébastien Haller baalt

Stand-in wordt revelatie

Als Boymans niet langdurig geblesseerd was geraakt, had de eredivisie misschien nooit kennisgemaakt met spits Sébastien Haller. De Franse jeugdinternational werd in de winterstop van vorig seizoen door Utrecht gehaald om de leegte van Boymans op te vullen. En niet zonder succes.

Haller maakte in een half seizoen elf doelpunten. Deze jaargang staat de teller alweer op vier treffers.

De Fransman keert zaterdag tegen Excelsior terug in de basis, na een schorsing van twee wedstrijden. Boymans zeker nog niet. "Hij moet alle tijd krijgen om terug te komen", aldus Ten Hag. "Ik wil geen druk leggen op de medische staf en zeker niet op Ruud."

De 26-jarige spits denkt nog drie à vier weken nodig te hebben voordat hij weer minuten kan maken in het eerste elftal.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag sluit een combinatie van spitsen Sébastien Haller en Ruud Boymans niet uit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl