NOS Nieuws Buitenland Aangepast

WikiLeaks en Bank of America ruziën

Klokkenluiderssite WikiLeaks en de Bank of America zijn elkaar de afgelopen nacht in de haren gevlogen. Gisteravond kondigde de Bank of America aan dat het geen financiële transacties meer zal verrichten voor WikiLeaks.

"Wij zullen geen transacties uitvoeren van wat voor soort dan ook als wij reden hebben om te denken dat ze voor WikiLeaks zijn bedoeld", aldus de bank. De Bank of America baseert zich op het vermoeden dat WikiLeaks betrokken is bij "activiteiten die strijdig zijn met het interne beleid van verwerking van betalingen".

WikiLeaks liet enige tijd geleden al weten dat het binnenkort met onthullingen komt over een grote Amerikaanse bank, waarschijnlijk doelend op Bank of America.

Reactie

Vannacht verscheen er op de twitterfeed van WikiLeaks een ogenschijnlijke reactie op het besluit van de Bank of America om geen zaken meer te doen voor WikiLeaks. De tweet luidde: "Wij roepen alle mensen die van vrijheid houden op om hun rekeningen bij Bank of America te sluiten".

Een tweede tweet luidde: "Doet uw zaak zaken met Bank of America? Ons advies is om uw geld naar een veiligere plek te brengen".

STER reclame