Rick Karsdorp
NOS Voetbal

Karsdorp twijfelgeval bij Feyenoord

Het is nog maar de vraag of Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zondag in het uitduel met De Graafschap kan beschikken over verdediger Rick Karsdorp. De verdediger moest de training van de Rotterdammers vrijdag vroegtijdig verlaten met liesklachten.

Ook Eljero Elia en Sven van Beek moesten de oefensessie op Varkenoord staken, maar volgens trainer Giovanni van Bronckhorst is het duo gewoon inzetbaar dit weekend.

Achter de beschikbaarheid van Karsdorp zet de hoofdcoach nog wel zijn vraagtekens. "We moeten afwachten hoe het er morgen uitziet", vertelde hij op de persconferentie.

Nieuwkoop

Mocht Karsdorp niet fit genoeg zijn voor de wedstrijd op de Vijverberg, dan bestaat de kans dat de negentienjarige Bart Nieuwkoop zijn debuut maakt in het eerste van Feyenoord. "Als Karsdorp het niet haalt, is Nieuwkoop een optie voor de rechtsbackpositie", aldus Van Bronckhorst, die ook Sven van Beek noemde als mogelijke optie.

Nieuwkoop is sinds dit seizoen lid van de A-selectie van Feyenoord, maar zat nog niet op de bank tijdens een eredivisiewedstrijd. Wel speelde hij in de voorbereiding al een aantal keer mee in de hoofdmacht van de Rotterdammers.

Bart Nieuwkoop in het oefenduel tussen Feyenoord en Olympiakos deze zomer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl