ANP
NOS Nieuws

'Scholen kunnen problemen door beroerd inkoopbeleid NS niet oplossen'

Het is te veel gevraagd van scholen om hun lestijden te veranderen om de problemen op het spoor op te lossen. Dat zegt voorzitter Jan van Zijl van de MBO Raad in het NOS-Radio 1 Journaal.

Topman Roger van Boxtel van de NS roept onderwijsinstellingen op lestijden tijdelijk aan te passen omdat hij volgend jaar enkele maanden lang in de spits volle treinen verwacht. Oud materieel wordt van het spoor gehaald, maar de bestelde nieuwe treinen zijn dan nog niet geleverd. Als scholen later beginnen, moet het tijdens de spits minder vol worden in de treinen.

Van Zijl zegt dat het vooral voor grote scholen te ingewikkeld is om de lesroosters hierop af te stemmen. "De oproep miskent de complexiteit van het lesroosters maken. En dat voor een periode van laten we zeggen een halfjaar."

'Scholen kunnen problemen bij NS niet oplossen'

De oproep miskent de complexiteit van het lesroosters maken.

Voorzitter Van Zijl van de MBO Raad.

Het voorstel van de NS komt er volgens Van Zijl op neer dat de lessen later moeten beginnen. "Dat betekent dat de lessen ook later eindigen en dan wordt het in de avondspits weer drukker."

Van Zijl kan zich de zorgen van Van Boxtel voorstellen, "maar wij kunnen de NS niet uit de brand helpen met problemen die kennelijk zijn ontstaan door een beroerd inkoopbeleid".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl