ANP
NOS Nieuws

'Russen bombarderen door CIA getrainde rebellen'

Russische vliegtuigen in Syrië hebben rebellen onder vuur genomen die zijn getraind door de Amerikanen. Dat heeft de Amerikaanse senator John McCain gezegd. McCain is voorzitter van de Senaatscommissie voor Defensie.

Volgens McCain laat dat zien dat voor de Russen de strijd tegen Islamitische Staat geen prioriteit heeft, maar dat ze vooral de Syrische president Assad in het zadel willen houden.

De leider van een rebellenbeweging heeft tegen persbureau Reuters gezegd dat zijn kamp is geraakt door twintig Russische raketten. Daarbij zouden enkele rebellen gewond geraakt zijn.

De militanten zijn in Qatar en Saudi-Arabië getraind door de CIA. Ze zijn onderdeel van het Vrije Syrische Leger, een collectief van rebellenbewegingen dat is opgericht nadat de opstand tegen president Assad was begonnen.

De Russen voeren sinds woensdag aanvallen uit op doelen in Syrië. Ze zeggen dat ze doelen van IS bestoken, maar dat wordt door het Vrije Syrische Leger en westerse waarnemers tegengesproken.

Saudi-Arabië heeft vandaag bij de Verenigde Naties geëist dat Rusland de aanvallen staakt, omdat ze niet tegen IS gericht zijn.

"Het is potentieel heel gevaartlijk"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl