Venus Williams balt de vuist nadat ze haar matchpoint heeft benut tegen Johanna Konta
NOS Sport

Venus Williams weerstaat in vorm verkerende Konta

Johanna Konta heeft in Wuhan haar verrassende zege op Simona Halep geen vervolg kunnen geven. De Britse verloor op het prestigieuze toernooi, waarvoor vrijwel de gehele wereldtop zich inschreef, in de kwartfinales van Venus Williams: 4-6, 6-3, 5-7.

De 35-jarige Amerikaanse (WTA-24) en de elf jaar jongere Britse maakten er een prachtig gevecht van waarin de kansen wisselden. De 24-jarige Konta (WTA-66) verspeelde in set drie een 5-3 voorsprong en liet drie kansen liggen om een tiebreak af te dwingen.

Tweede verlies Konta in 23 duels

Desondanks is ze aan de beste periode in haar loopbaan bezig. Sinds eind juli speelde Konta 23 wedstrijden, won twee ITF-titels in Canada (Grandy en Vancouver) en verloor maar twee keer: van Petra Kvitová in de achtste finales van de US Open en nu van Williams.

Williams hield met haar zege de familie-eer hoog, aangezien haar jongere zus Serena ​bekendmaakte dit seizoen niet meer in actie te komen. Venus kan Serena bovendien in de halve finales nog een dienst bewijzen. Ze treft daarin de Italiaanse Roberta Vinci, die Serena eerder verrassend klopte in de halve eindstrijd op de US Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl