Voorbeeld van een seismograaf ANP

Aardgasbedrijf NAM kampte gisteravond met een storing van de sensoren op de gemeentehuizen in Groningen. Daardoor was er na de aardbeving bij Hellum geen actuele informatie te vinden op de NAM-website, meldt RTV Noord.

Op de site van de NAM zijn data van bewegingssensoren in diverse gemeentehuizen live te volgen. Wanneer er een aardbeving plaatsvindt, is dat normaal gesproken direct op de site terug te zien.

Maar uitgerekend gisteravond werden de gegevens van die sensoren niet doorgegeven aan de website. Volgens een woordvoerder van de NAM was sprake van "een bug in het systeem".

Niet verloren gegaan

Dat betekent niet dat de sensoren geen gegevens hebben geregistreerd over de aardbeving van 3.1 op de schaal van Richter. "De data is niet verloren gegaan. De informatie wordt zo snel mogelijk alsnog op het NAM-platform geplaatst", liet de woordvoerder gisteravond weten. Inmiddels is de data verwerkt en op de site te zien.

De NAM zegt het "heel vervelend" te vinden dat op de avond van de zwaardere aardbeving er problemen waren met de koppeling met de website van het gasconcern.

Inmiddels is de data van de bewegingssensoren verwerkt namplatform.nl

STER reclame