NOS Nieuws

Je kunt straks een video als 'profielfoto' instellen op Facebook

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Het is straks mogelijk om in plaats van een profielfoto een korte video te gebruiken voor je Facebook-profiel. Deze wordt oneindig herhaald.

Daarnaast kun je voortaan kiezen voor een tijdelijke foto, die bijvoorbeeld na een dag weer verdwijnt.

Als je straks naar je profiel gaat in de Facebook-app, krijg je de optie om een video van enkele secondes op te nemen. Zo hoopt Facebook dat je profiel nog persoonlijker wordt.

Throwback thursday

Ook honoreert het platform dat gebruikers soms een tijdelijke foto willen tonen, zoals tijdens throwback thursday, waarop mensen een oude foto delen via sociale media. Bij het instellen van de foto krijg je straks mogelijkheid om aan te geven of de afbeelding na verloop van tijd weer moet worden vervangen door de afbeelding die er eerst stond.

Daarnaast kun je straks duidelijker aangeven welke persoonlijke informatie door iedereen mag worden bekeken en wat je alleen wil delen met vrienden of familie.

Nieuwe vormgeving

Ten slotte heeft Facebook het uiterlijk van de profielpagina aangepast. Je profielfoto of -video staat voortaan bovenaan in het midden en je persoonlijke informatie daaronder in lijst-vorm.

Zoals altijd rolt Facebook deze nieuwe functies geleidelijk uit. Wanneer de nieuwe profielen in Nederland zichtbaar zijn, is niet bekend.

Zo ziet de nieuwe profielpagina eruit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl