AFP

Een roddel over rundvlees heeft tot een lynchpartij geleid in India. Een moslim werd door een woedende menigte hindoes doodgeslagen. Acht mensen zijn gearresteerd.

In de tempel van een dorp zo’n 50 kilometer van de Indiase hoofdstad New Delhi, werd rondverteld dat het moslimgezin van Mohammad Akhlaq rundvlees at. 

In de Indiase deelstaat Utter Pradesh is het verboden om koeien te slachten en rundvlees te eten. Koeien worden in het overwegend hindoeïstische India als heilige dieren beschouwd. 

Lynchpartij

De dochter van Mohammad Akhlaq vertelt tegen de Indiase krant The Indian Express dat zich zeker honderd mensen hadden verzameld bij hun huis. Zo'n 50 mensen drongen het huis binnen en doorzochten de koelkast. Toen ze vlees vonden, begon de mishandeling. 

De dochter, haar broer, vader en ook de grootmoeder werden belaagd. De twee mannen werden het meeste geslagen. Mohammad overleed aan zijn verwondingen. Zijn 22-jarige zoon ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Restanten

Het verhaal begon eigenlijk al half september toen een kalf verdween uit het dorp. Restanten van het dier werden een paar dagen gevonden in een veld in de buurt van het huis van het moslimgezin. 

De familie ontkent dat ze rundvlees in de koelkast bewaarde. Het zou schapenvlees zijn dat nog over was van het islamitische Offerfeest vorige week. De politie heeft het vlees in beslag genomen voor onderzoek. De politie wil ook achterhalen wie het gerucht heeft verspreid dat het gezin Akhlaq rundvlees in huis had.

STER reclame