Arsenal-speler Alex Oxlade-Chamberlain ligt verslagen in het net AFP
NOS Voetbal

Arsenal verliest weer en Bayern haalt hard uit

Arsenal is in groep F van de Champions League tegen zijn tweede nederlaag aangelopen. Het Griekse Olympiakos bleek in het Emirates-stadion met 3-2 te sterk voor de Gunners.

Arsenal-doelman David Ospina zal wel even wakker liggen van de hoekschoppen van Olympiakos. Na een half uur werd de Colombiaan gepasseerd door Felipe Pardo, die de bal na een hoekschop via een Arsenal-verdediger in het doel schoot.

Bij de tweede Griekse goal werd de corner genomen door Kostas Fortounis. Hij probeerde het in een keer, Ospina onderschepte de bal, maar liet de bal achter de lijn los.

Tot twee keer toe maakte Arsenal gelijk (via Theo Walcott en Alexis Sanchez), maar door een doelpunt van Alfred Finnbogason pakte Olympiakos toch de winst. De voormalige Heerenveen-spits tikte van dichtbij binnen.

Pijn aan de ogen

Bayern München werd door Dinamo Zagreb geen strobreed in de weg gelegd en boekte zijn tweede ruime overwinning in groep F. Na de 3-0 tegen Olympiakos van twee weken geleden werd het dit keer in eigen huis liefst 5-0 tegen de Kroaten.

De onkunde van Zagreb deed af en toe pijn aan de ogen. Zo ging Filip Benkovic knullig in de fout bij de 2-0 van Robert Lewandowski en beging doelman Eduardo een enorme blunder bij de 3-0 van Mario Götze.

Tussendoor speelde Bayern bij tijd en wijle oogstrelend voetbal. De aanval die voorafging aan de 5-0 van Lewandowski (zijn derde treffer) was een pareltje.

Stand groep F na speelronde 2

Club Punten Doelsaldo
1. Bayern München 6 8-0
2. Olympiakos Piraeus 3 3-5
3. Dinamo Zagreb 3 2-6
4. Arsenal 0 3-5

STER reclame