Het account van Snowden op Twitter
NOS Nieuws

Klokkenluider Snowden laat van zich horen via Twitter

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft een account geopend op Twitter. "Kunnen jullie me nu horen?", schreef hij in zijn eerste bericht op het sociale medium. Het bericht werd in een uur meer dan 35.000 keer gedeeld.

"Ik werkte voor de overheid. Nu werk ik voor het volk", staat er in het profiel van Snowden. De klokkenluider verblijft naar verluidt in Moskou, waar hij zich verschuilt voor de Amerikaanse justitie.

Snowden volgt slechts één andere gebruiker op Twitter: de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. In 2013 onthulde hij dat de dienst, waar hij op dat moment voor werkte, op grote schaal internetgebruikers in de gaten hield. Snowden ontvluchtte de VS om te voorkomen dat hij zou worden vervolgd.

Wetenschapper Neil deGrasse Tyson heette de klokkenluider welkom op Twitter. De populaire Amerikaanse fysicus interviewde Snowden afgelopen weekend op Star Talk Radio. Ook op sociale media raakten de twee in gesprek.

"Er zijn mensen die je een held noemen. Anderen vinden je een verrader. Wat vind je van al die stempels?", vroeg Tyson. De wetenschapper kreeg een bondig antwoord. "Ik ben gewoon een burger die zich laat horen", schreef Snowden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl