Zeeland Investments Beheer
NOS Nieuws

Vlissings ziekenhuis mag starten met crowdfunding voor verbouwing

Het Vlissingse Admiraal De Ruyter Ziekenhuis begint binnenkort met een crowdfundingsactie voor een grote verbouwing. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft toestemming gegeven voor de actie.

Voor de verbouwing van de Vlissingse locatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis is 20 miljoen euro nodig, maar de banken staan niet te trappelen om dat te financieren. Het ziekenhuis maakte daarom een plan voor crowdfunding met een lokale projectontwikkelaar, Zeeland Investments Beheer.

Volgens directeur Henk van Koeveringe is het voor het eerst dat een ziekenhuis op deze manier wordt gefinancierd. "Het heeft allemaal iets langer geduurd, maar het was ook voor de AFM iets nieuws. Het is een enorm grote actie", zei Van Koeveringe vanochtend tegen Omroep Zeeland.

Volgende week

Omdat het om zo'n groot bedrag gaat, heeft de AFM in de ontheffing allerlei waarborgen voor de investeerders ingebouwd, zoals een klachtencommissie en een commissie voor het toezicht.

Van Koeveringe verwacht de brief met daarin de ontheffing voor de actie volgende week in de brievenbus. De verbouwing van het ziekenhuis moet op 2 januari van start gaan en moet aan het eind van dat jaar zijn afgerond. Tijdens de verbouwing blijft het ziekenhuis open.

Dat kan, doordat het gebouw wordt verkleind, tot ongeveer eenderde van het huidige ziekenhuis. Op de Vlissingse locatie komt vooral zorg die in te plannen is. Voor andere zorg moeten de inwoners van Vlissingen en omstreken vanaf volgend jaar naar Middelburg of naar Goes.

Veel belangstelling

Volgens Van Koeveringe is er veel ​belangstelling voor het project, ook van kleine investeerders. "Maar pas als we de ontheffing echt hebben, gaan we ook echt werven. En dan moet er ook snel wat gebeuren, want er zijn al kosten gemaakt, bijvoorbeeld voor de architect, en 2 januari is al snel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl