AFP

Porsche aangeklaagd voor dood acteur Paul Walker

time icon

Autobedrijf Porsche is aansprakelijk gesteld voor de dood van de Amerikaanse acteur Paul Walker in 2013. Volgens zijn dochter Meadow (16) zou haar vader nog hebben geleefd als de auto waarin hij zat geen constructiefouten had gehad en veiliger was geweest. Eerder werd Porsche aansprakelijk gesteld door de weduwe van de man die achter het stuur zat.

De Porsche Carrera GT verongelukte in november 2013 in de buurt van Los Angeles. Het officiële onderzoek wees uit dat de bestuurder mogelijk 151 kilometer per uur reed toen hij de macht over het stuur verloor. De auto schoot van de weg, raakte drie bomen en vloog in brand. Walker en de bestuurder (zijn vriend en zakenpartner Roger Rodas) kwamen allebei om het leven.

Bloemen op de zwartgeblakerde plaats van het ongeluk in Valencia in Californië EPA

Volgens de advocaten van Walkers dochter reed de auto op het moment van het ongeluk veel minder hard - maximaal 114 kilometer per uur - en had de als raceauto aangeprezen Carrera GT geen goede wielophanging, waardoor hij niet stabiel op de weg lag.

Verder stellen de advocaten dat de portieren niet bestand waren tegen hevige botsingen en dat de veiligheidsriemen zo gemonteerd waren dat Walker bij het ongeluk met stoel en al achterover werd getrokken. Daarbij brak hij zijn bekken en ribben en kon hij niets meer doen toen de auto twintig seconden later in brand vloog.

Weduwe bestuurder

De weduwe van de bestuurder heeft Porsche in mei vorig jaar om dezelfde redenen aangeklaagd. Die zaak loopt nog. Porsche spreekt tegen dat er iets mis was met de auto. 

Paul Walker was hoofdrolspeler in de succesvolle auto-speelfilmserie  The Fast and the Furious. Hij verongelukte tijdens de opnamen van deel 7. 

STER Reclame