NOS Wielrennen

Renners zijn trots: we reden echt voor Oranje

Terpstra: jammer, ik heb niet kunnen scoren

De Nederlandse wielrenners oogden bij de WK-strijd in Richmond sterk en zaten dikwijls voorin. Toch konden de Oranjemannen het karwei niet afmaken, maar de trots overheerste grotendeels.

Niki Terpstra probeerde het in de slotkilometers. "Het was schijnbaar niet genoeg om weg te rijden", keek de Nederlandse kopman, die uiteindelijk dertiende werd, terug op de race. "Soms moet je de mazzel hebben dat er een halve seconde geaarzeld wordt, maar dat gebeurde niet."

Volgens Terpstra viel er bij het Nederlandse team niemand wat te verwijten. "Het was zeker een goede Oranje-groep, er werd goed samengewerkt en we reden echt voor Oranje."

Dumoulin trots en teleurgesteld

Tom Dumoulin, de beste Nederlander op de elfde plaats, was het roerend eens met Terpstra. "We hebben als collectief gereden. Ik sta hier met een trots gevoel", bewierookte hij de samenwerking. "Maar over mijn eigen prestatie ben ik teleurgesteld. Ik had goede benen, maar de winnaar is meer dan verdiend."

We hebben als collectief gereden. Ik sta hier met een trots gevoel.

Tom Dumoulin
Dumoulin: als collectief geweldig gereden

Robert Gesink was vooral tevreden dat door toedoen van de Oranjeploeg de sprinters werden uitgeput. "Iedereen droeg zijn steentje bij. Niki en Tom zaten nog heel goed in de finale. Dus dan moet je tevreden zijn met wat je haalt."

De Nederlandse cohesie komt volgens Gesink niet uit de lucht vallen. "De sfeer is goed. We zijn met elkaar opgegroeid en iedereen kent elkaar. We zijn professionals die weten hoe het werkt."

De sfeer is goed. We zijn met elkaar opgegroeid en iedereen kent elkaar.

Robert Gesink over de Nederlandse ploeg in Richmond

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl