Jari Oosterwijk wordt gefeliciteerd nadat hij de 1-0 heeft gemaakt

Twente ten koste van Roda naar eerste seizoenszege

FC Twente heeft ten koste van Roda JC zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Het werd in Enschede 2-1.

De thuisploeg trad de gasten uit Limburg met fris en aanvallend voetbal tegemoet en dat betaalde zich na een klein halfuur uit. Eerst bekroonde de 20-jarige Jari Oosterwijk zijn debuut in de basis met een rake kopbal - tevens zijn eerste treffer in de eredivisie - en even later schoot Kamohelo Mokotjo raak. Beide keren was 'uiteraard' Hakim Ziyech de aangever.

Kort na die Twentse dubbelklapper kwam Roda met de schrik vrij toen een afgeketste voorzet richting doel zeilde, maar uiteindelijk op de lat terechtkwam.

Dominerende partij

Ook na rust was Twente de dominerende partij, maar goede kansen om de score op te voeren bleven lang uit. Dat gaf Roda moed. Edwin Gyasi slalomde langs enkele verdedigers maar miste vervolgens de kracht voor een schot van betekenis en Tom Juric faalde oog in oog met doelman Joël Drommel.

In de 81ste minuut kopte Juric alsnog raak uit een vrije trap van Hicham Faik. Dat was het sein voor de Limburgers om op zoek te gaan naar een punt, maar dat zat er niet meer in.