Andrea Deelstra wil in 2016 bij de Olympische Spelen in Rio meer dan alleen meedoen
NOS Sport

Meerjarenplan Deelstra betaalt zich uit in Berlijn

Andrea Deelstra heeft zichzelf overtroffen met haar supertijd op de marathon van Berlijn. Ze werd vijfde, liep 2.26.46 en bleef zes minuten onder haar persoonlijk record. "Dit is helemaal te gek", jubelt de atlete uit Dwingeloo naar haar race.

"Ik had niet verwacht dat ik 2.26 zou lopen. Ik richtte me juist op een tijd tussen de 2.27,5 en 2.28", aldus Deelstra, die optimaal profiteerde van de omstandigheden. "Berlijn staat bekend om het snelle parcours en het kent bovendien een sterk deelnemersveld bij de dames."

"Meerjarenplan werkt"

De 30-jarige atlete liep in de Duitse hoofdstad pas haar vierde marathon. Ze begon haar loopbaan op de steeplechase. "Ik wilde altijd al de overstap naar de marathon maken. De steeple was meer een tussenstap", legt Deelstra uit. "Een aantal jaar geleden maakten we een meerjarenplan, en dat werkt."

Deelstra behoort nu tot de vier snelste Nederlandse loopsters op de marathon. Alleen Lornah Kiplagat, Hilda Kibet en Carla Beurskens waren ooit sneller.

"Het is leuk voor de statistieken, maar eigenlijk ben ik daar niet zo mee bezig. Mooi om in dat rijtje te staan, maar daar gaat het mij niet om", klinkt ze nuchter.

Rio

Volgend jaar een rol van betekenis spelen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is Deelstra veel meer waard. "Ik zal daar waarschijnlijk niet meteen meedoen om de medailles, maar ik wil daar wel strijd kunnen leveren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl