De Graafschap pakt tegen Willem II eerste punt

• ANP Pro Shots
    Willem II-speler Stijn Wuytens (l) in duel met De Graafschap-speler Alexander Bannink
    Erik Falkenburg viert zijn tweede goal met zijn ploeggenoten

De Graafschap heeft zijn eerste punt in de eredivisie te pakken. Met tien man maakte het thuis op de Vijverberg tegen Willem II een 2-0 achterstand ongedaan: 2-2.

De thuisclub had in de eerste helft het meeste balbezit, maar stond bij de rust wel achter door twee doelpunten van Erik Falkenburg. Hij scoorde in de 41ste en 43ste minuut. Beide keren was Robbie Haemhouts de aangever.

Na een tweede gele kaart voor Alexander Bannink in de 65ste minuut leek het duel beslist, maar kort daarna scoorde Cas Peters uit een strafschop.

De Tilburgers kregen het benauwd en hadden geluk toen Peters een kopkans onbenut liet. In de slotfase leken de bezoekers vrij simpel te overleven, totdat Vincent Vermeij een voorzet van Bryan Smeets met het hoofd verzilverde.