Van der Breggen grijpt net naast wereldtitel

time icon
AFP

De Britse Elizabeth Armitstead heeft in het Amerikaanse Richmond de wereldtitel op de weg voor zich opgeëist. Zij bleef in de 129,6 kilometer lange wegrace Anna van der Breggen en de Amerikaanse Megan Guarnier voor in de sprint.

Armitstead versnelde in de finale en daardoor bleven er voor in het al flink uitgedunde peloton nog een handvol favorieten over. Van der Breggen kwam daarna vroeg op kop, tot vreugde van de Britse die vanuit haar wiel naar de zege sprintte.

Ellen van Dijk kwam als tiende over de finishlijn. Van der Breggen greep al zilver in de individuele tijdrit en ook won ze brons in de ploegentijdrit met Rabo-Liv.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Breggen grijpt net naast wereldtitel
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Amy Pieters in kopgroep van negen

Het zag er lang naar uit dat niet de vooraf als favorieten bestempelde Van der Breggen, Armitstead, Pauline Ferrand-Prevot en Emma Johansson om de zege zouden strijden maar een groepje van negen vluchtsters, onder wie ook Amy Pieters.

Het peloton wachtte lang tot het echt werk maakte van de achtervolging, want met een minuut marge en nog acht kilometer tot de meet, leek de voorsprong toereikend. Maar Pieters en zes anderen werden gepakt op vier kilometer en de Italiaanse Valentina Scandolara en de Australische Lauren Kitchen een kilometer verderop.

Van der Breggen zat eerst keurig in het wiel van Armitstead, maar ging vroeg op de pedalen staan en zag Armitstead er met de wereldtitel vandoor gaan.

1/2 Toptien WK wielrennen vrouwen NOS

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 WK wielrennen: wegwedstrijd bij de vrouwen

STER Reclame