Viktor Fischer stift de bal over doelman Sergio Padt heen
NOS Voetbal

De Boer: een Bergkampiaanse actie van Fischer

Ajax-trainer Frank de Boer strooide met complimenten na de wedstrijd tegen FC Groningen (2-0). Niet omdat zijn ploeg zo goed had gespeeld, want Ajax verprutste veel kansen. Het meest besproken moment was de actie van Viktor Fischer, die op prachtige wijze de bevrijdende 2-0 maakte. Toch was hij voor De Boer niet de man van de wedstrijd.

De Boer en assistent Dennis Bergkamp genoten zichtbaar van het moment in de tachtigste minuut. Fischer passeerde twee verdediger en stiftte de bal over doelman Sergio Padt. "Het was een Bergkampiaanse actie, want ik vond de actie al fantastisch. De blijheid die je zag was van opluchting en vanwege de schoonheid", verklaart De Boer het enthousiasme.

De Boer noemt actie Fischer Bergkampiaans

Vergelijken met Bergkamp

"Bergkamp zei dat het doelpunt fantastisch was. En als iets goed en mooi is, dan ga je de actie meestal vergelijken met spelers. En dan komt Bergkamp naar voren, want die heeft het vaak laten zien", legt hij uit.

Fischer bleef zelf niet bescheiden. "Het was een wereldgoal. Ik deed het op gevoel. Op dat moment vliegen er allemaal gedachten voorbij in je hoofd. Het is lekker om je zo te voelen na zo'n goal. Ik had heel graag nog een derde willen maken", aldus de Deense aanvaller.

Fischer: het was een wereldgoal

Vier of vijf opgelegde kansen

De Boer is erg blij met Fischer. Hij zorgde ervoor dat de wedstrijd werd beslist, want die 2-0 wilde maar niet vallen. "Dit was zo'n wedstrijd waarvan je denkt 'als die niet valt, dan valt die aan de andere kant'. Na rust kregen we namelijk vier of vijf opgelegde kansen, maar het bleef 1-0. Gelukkig maakte Fischer die goal. Hij is heel doelgericht, dat zie je al als hij die actie inzet. Als je dan voor de goal komt, dan moet je je rust bewaren. En dat deed 'ie."

Toch was Fischer voor De Boer niet de man van de wedstrijd. "Bazoer was weergaloos. Het was zijn beste wedstrijd in zijn Ajax 1-periode. Hij heeft heel goed gespeeld. Ik vond hem in alle opzichten fantastisch en daarom hebben we hem ook man of the match gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl