Sheran Yeini van Vitesse (l) in duel om de bal met Heerenveen-speler Caner Cavlan

Heerenveen speelt thuis gelijk tegen Vitesse

sc Heerenveen en Vitesse hebben in een aardig duel met 0-0 gelijkgespeeld. Voor rust domineerden de Arnhemmers, na rust waren de Friezen iets beter.

Vitesse had in de eerste helft genoeg kansen om de score te openen. Zo stoomde Milot Rashica in de 22ste minuut vanaf de middenlijn op tot het Friese doel, maar de Albanees zag zijn schot gekeerd door keeper Erwin Mulder.

Vier minuten later belandde een afstandsschot van Lewis Baker op de lat. De bal ging vervolgens via de rug van Dominic Solanke over de doellijn, maar de Engelsman stond buitenspel. In de 36ste minuut brachten de vingertoppen van Mulder redding op een schot van dichtbij van Solanke. Heerenveen stelde daar weinig tegenover, wat tot het nodige gemor op de tribunes leidde.

Rust doet Heerenveen goed

Na rust kwamen de Friezen iets sterker voor de dag en waren er zowaar wat kansjes. Na ruim een kwartier ging Vitesse-keeper Eloy Room in de fout toen hij Luciano Slagveer de bal hard in de voeten speelde, maar de Heerenveen-aanvaller kreeg de bal niet voldoende onder controle om te profiteren.

Room moest zich ook nog een keer strekken bij een omhaal van Joey van den Berg op de rand van het strafschopgebied. Vitesse kreeg ook nog een handvol mogelijkheden, waarvan de grootste opnieuw voor Solanke was. De spits schoot in blessuretijd tot zijn eigen verbazing van dichtbij naast.