De 96-jarige Helmut Schmidt rookt weer EPA

Helmut Schmidt (96) rookt weer

time icon

De Duitse oud-bondskanselier Helmut Schmidt rookt weer. Twee weken geleden meldden Duitse media nog dat de verstokte roker was gestopt, vanwege gezondheidsproblemen. Maar nu hij is ontslagen uit het ziekenhuis, rookt hij weer zoals hij altijd heeft gedaan. Dat heeft zijn behandelend arts Karl-Heinz Kuck gezegd tegen Bild

De oud-politicus van 96 moest worden behandeld voor een bloedstolsel in zijn been, ook wel een 'rokersbeen' genoemd. In het ziekenhuis kreeg hij nicotinepleisters om van de sigaretten af te kunnen blijven.

Stoppen met roken onzin

Volgens Kuck was de voormalig bondskanselier nooit van plan om helemaal te stoppen met roken en geeft het geen problemen nu hij bij zijn operatie een katheter heeft gekregen. "De man heeft meer dan tachtig jaar gerookt, waarom zou ik het hem nu dan verbieden?", zei de arts eerder al over de rookverslaving van Schmidt.

Die uitspraak leverde de gerenommeerde cardioloog veel kritiek op van collega's. "Ik heb woedende e-mails gehad, maar dat vind ik niet erg. Het gaat nu beter met Schmidt en dat is het belangrijkste."

STER Reclame