AFP

Volkswagen laat in de VS niet langer de reclamespotjes uitzenden waarin de 'clean diesel'-auto's worden gepromoot. De autofabrikant heeft besloten voorlopig met de commercials te stoppen vanwege het schandaal met de emissietests.

In de VS maakte Volkswagen veel reclame voor personenauto's op diesel, juist door te onderstrepen hoe schoon ze waren. Zo zijn bijvoorbeeld in één van de spotjes drie oudere dames te zien, van wie er één een nieuwe Volkswagen heeft gekocht. Volgens de andere twee vrouwen zijn diesels vervuilend, maar de blije eigenaresse overtuigt haar vriendinnen door een witte sjaal bij de uitlaat van een auto met draaiende motor te houden en zo aan te tonen dat de auto erg schoon is.

De Amerikaanse milieuwaakhond EPA bracht eind vorige week 'dieselgate' bij Volkswagen aan het licht. De autofabrikant heeft met speciale software de Amerikaanse milieu-inspecteurs om de tuin geleid. De software zorgde ervoor dat de auto's tijdens tests op een speciale band veel minder schadelijke uitstoot hadden dan wanneer ze op de weg reden.

STER reclame