Marc Overmars houdt als directeur spelersbeleid de hand stevig op de knip ANP Pro Shots

Bestuurlijk kampt Ajax intern met de nodige problemen, maar financieel gaat het de club voor de wind. Afgelopen seizoen hebben de Amsterdammers een nettowinst van 22 miljoen euro gerealiseerd.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van Ajax. Later vandaag geeft financieel directeur Jeroen Slop daar op een persconferentie nog tekst en uitleg bij.

Blind en De Jong

De netto-omzet van Ajax is gestegen naar 105,4 miljoen euro en de bedrijfskosten daalden naar 92,2 miljoen. Het operationeel resultaat nam daardoor toe van 8,7 naar 13,2 miljoen euro.

Doordat de Amsterdammers zuinig omspringen met hun centen bedraagt het eigen vermogen inmiddels 110,1 miljoen euro. Afgelopen seizoen werd er voor 11,7 miljoen geïnvesteerd in spelers en voor 27,3 miljoen aan spelers verkocht, zoals Daley Blind aan Manchester United en Siem de Jong aan Newcastle United.

Daley Blind neemt afscheid van het Ajax-publiek ANP Pro Shots

Europa League

Ajax profiteerde daarnaast van deelname aan de achtste finales van de Europa League. Mede daardoor lagen de inkomsten uit de kaartverkoop voor Europese wedstrijden 1,4 miljoen euro hoger dan een jaar eerder.

Ook televisierechten en de verkoop van bijvoorbeeld shirtjes, petjes en sjaaltjes brachten meer geld in het laatje.

STER reclame