Hulpdiensten bij het azc in Overberg ANP

In een asielzoekerscentrum in Overberg bij Veenendaal zijn vannacht twee massale vechtpartijen geweest. De politie spreekt van een zeer onrustige nacht.

Zeker twee asielzoekers zijn lichtgewond geraakt. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn twee asielzoekers opgepakt die betrokken zouden zijn bij de vechtpartij.

Voetbalwedstrijd

De aanleiding van de ongeregeldheden was een voetbalwedstrijd tussen asielzoekers. "Een andere groep vluchtelingen had hier veel last van", zegt een woordvoerder van de politie. "Toen we aankwamen was er een knokpartij gaande en dat hebben we gesust."

Twee uur later brak er opnieuw een vechtpartij uit in het asielzoekerscentrum. "Mensen gingen elkaar te lijf met bedbodems en poederblussers. Er werd flink gevochten", zegt de politie, die deze keer uitrukte met meer dan vijftien politieauto's uit verschillende regio's. Ook werd er een helikopter ingezet om assistentie te verlenen.

Etniciteit

Volgens de politie is het nog onduidelijk wat de etniciteit van de twee vechtende groepen was. "Het is nu nog lastig om te bepalen wie tegen wie vocht. Dit zijn mensen van allerlei nationaliteiten die van alles hebben meegemaakt."

"We zullen ook vandaag aanwezig zijn in het azc en we gaan in overleg met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers over de aanleiding en over hoe we dit soort incidenten kunnen voorkomen."

'Complete inboedel aan gort geslagen'

STER reclame