Dirk Kuijt maakte twee goals tegen PEC Zwolle Pro Shots

Het bekeravontuur van cupfighter PEC Zwolle was dit seizoen van korte duur. Een sterk spelend Feyenoord was in De Kuip een paar maten te groot voor de mannen van coach Ron Jans : 3-0. 

Feyenoord, met de debuterende Zweed Simon Gustafson op het middenveld, opende sterk en drong de verliezend finalist van afgelopen seizoen gelijk ver terug. PEC was alleen in de openingsfase een paar keer dreigend in de omschakeling. Michiel Kramer kopte uit een voorzet van Karim El Ahmadi via het lichaam Dirk Marcellis na ruim een kwartier de 1-0 binnen.

Kuijt trefzeker

Feyenoord bleef aandringen en Dirk Kuijt raakte op slag van rust koppend de lat. De aanvaller maakte, nadat Kramer een te korte terugspeelbal van Bram van Polen onderschept had, na rust alsnog zijn eerste velddoelpunt van het seizoen.

Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer hield Queensy Menig met een prima ingreep van de 2-1 af, waarna het superieure Feyenoord geen kans meer weggaf. Kuijt trof nogmaals de lat, maar maakte even later na een pegel van Kramer uit de rebound ook nog de 3-0.

Kuijt had sinds zijn terugkeer in Rotterdam alleen nog uit strafschoppen gescoord. Tegen PEC Zwolle maakte de rechtsbuiten zijn eerste velddoelpunten. "Het gaat niet om mij, het gaat om Feyenoord. Steeds maakt iemand anders het verschil. We worden steeds beter, we willen graag laten zien welke groei we doormaken."

Kansen

Feyenoord was oppermachtig, maar trainer Ron Jans hield een heel ander gevoel over aan de verloren bekerwedstrijd. "We hebben zóveel kansen gehad. Het grote verschil zat in de effectiviteit", zei Jans, die na twee succesvolle bekerjaren met PEC dit keer al in de tweede ronde strandde. "We druipen af omdat we het zelf hebben laten liggen. Er zat zoveel meer in."

STER reclame