NOS Nieuws

Honderden vluchtelingen vieren Offerfeest in Den Haag

In een partycentrum in Den Haag zijn honderden vluchtelingen bij elkaar gekomen om het islamitische Offerfeest te vieren. Ze zijn uitgenodigd door een groep Nederlandse moslims die de massale viering hebben georganiseerd.

De vluchtelingen zijn aan het begin van de middag met bussen bij asielzoekerscentra in Zeist, Den Helder en Almere opgehaald en naar Den Haag gebracht. Daar eten en drinken ze samen om zo het Offerfeest te vieren. Op het menu staat lamsvlees, dat vandaag wereldwijd door miljoenen moslims wordt gegeten.

Kinderen

Voor de kinderen zijn clowns geregeld, er is een springkussen en er is speelgoed ingezameld. Volgens de organisatoren moeten de vluchtelingen vooral feest vieren.

Alle vluchtelingen zijn welkom. "Het Offerfeest is een islamitisch feest, maar er zal geen onderscheid gemaakt worden in geloof, ras of afkomst van de vluchtelingen", laat de organisatie weten.

  • NOS/Martijn van der Zande
    Honderden vluchtelingen zijn in Den Haag bij elkaar gekomen om het Offerfeest te vieren
  • NOS/Martijn van der Zande
    Een Nederlandse groep Moslims hebben het evenement georganiseerd
  • NOS/Martijn van der Zande
    Net zoals bij andere miljoenen Moslims staat er lamsvlees op het menu.
  • NOS/Martijn van der Zande
    Het voornaamste doel van de organisatie was om samen feest te vieren.

Initiatiefnemer van het feest is ondernemer Veroz Jhagroe. Hij zag de beelden van het verdronken Syrische jongetje Aylan en wilde in actie komen voor de vluchtelingen. Samen met een aantal anderen ging hij aan de slag.

"Deze vluchtelingen hebben een offer gebracht door huis en haard te verlaten voor veiligheid. Wij brengen op deze dag een offer door die mensen een glimlach op het gezicht te toveren", zegt Jhagroe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl