Doorbraak bij vredesonderhandelingen FARC

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Doorbraak bij vredesonderhandelingen

De regering van Colombia heeft een akkoord gesloten met rebellenbeweging FARC. Het is nog geen definitief vredesakkoord, maar waarnemers noemen de deelovereenkomst een belangrijke doorbraak. 

De partijen hebben onder meer afgesproken dat er een waarheidscommissie komt en dat slachtoffers van de burgeroorlog een schadevergoeding krijgen. 

Ook zijn er afspraken gemaakt over het straffen van rebellen. Zo krijgen mensen die alleen politieke misdaden hebben gepleegd amnestie. Er komt een speciaal tribunaal om de andere misdadigers te vervolgen.

MarcBessems
@MarcBessems
Ruim een halve eeuw oorlog lijkt eindelijk (bijna-) voorbij, wat een goed nieuws voor het prachtige #Colombia
3 jaar geleden

De Colombiaanse regering en de FARC onderhandelen al sinds 2012 op Cuba over een vredesakkoord. Nu ze deze afspraken hebben gemaakt, hopen ze het vredesakkoord binnen een half jaar te kunnen sluiten. Daarmee zou een einde komen aan het gewapende conflict dat al meer dan vijftig jaar loopt. Die strijd heeft naar schatting aan zo'n 220.000 mensen het leven gekost.

STER Reclame